Bemutatkozás


Intézményünk Nyíregyháza, Városmajor u.1.sz alatt, a városközponthoz közel, mellékutcában található. Óvodánk 1961-ben épült, majd 1971-ben bővítették, így most két épületrészben 6 csoportban neveljük a gyermekeket. Szomszédságunkban két általános iskola is található

(Gárdonyi Gáza Általános Iskola és az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola) amely segíti a partnerkapcsolatok működését, erősítését.

Családias jellegű intézmény vagyunk, ahová barátságos hangulata miatt szívesen hozzák a gyermekeket már több generáció óta.  Csoportszobáink tágasak, kényelmesek, gazdagon felszereltek készség, képességfejlesztő és egyéb játékeszközökkel. Tornaszobánk változatos mozgásfejlesztő játékokkal rendelkezik amelyek, jól illeszkednek a gyermekek képességeihez, fejlesztő hatásuk maximális, ezáltal is ösztönözzük a gyerekeket a mozgásra.

Óvodánkban van kézműves műhely is, ahol a gyermekek esztétikai fogékonyságát, manuális készségét, látásmódját, a képzőművészet iránti érdeklődését igyekszünk fejleszteni.

Az épülethez szép, parkosított udvar tartozik, amely szerves része az óvodai életnek. Minden csoportunk rendelkezik saját udvarrésszel, amelyeken környezetbarát kombinált mászó állványok nyújtanak lehetőséget a változatos játékra. A játszóterületek biztonságosak (gumilapos burkolattal vannak ellátva), elegendő tér áll rendelkezésre a gyermekek mozgásigényének kielégítésére. Esztétikus babaházak, fából készült árnyékolók, valamint lombos fák adnak árnyékot az önfeledt játékhoz.

2012 – ben udvarunk műfüves focipályával gazdagodott, így még változatosabb lehetőséget tudunk biztosítani a sokrétű mozgásfejlesztésre, az egészséges életmód kialakítására.  Intézményünkben igényes, magas szakmai színvonalú munkával neveljük és fejlesztjük a ránk bízott gyermekeket, melynek megvalósulását munkájukat lelkiismeretesen végző dajkák segítik.

Nevelőtestületünk Pedagógiai Programja a Komplex Prevenciós Óvodai Program adoptálásával készült, mely szerint a mozgás, a játék a változatos tevékenységek, az egyéni bánásmód biztosítja az örömteli óvodás éveket a gyerekek számára. Programunk a mozgásra épít, elsődleges célja: a mozgás megszerettetése, mozgásfejlesztés, az egészséges életmód kialakítása, s ezáltal a képességek – készségek fejlesztése.

Óvodánk 2014 novemberében elnyerte a „Zöld Óvoda” címet.

Programunk beváltotta a szakmai elképzelésünket, megvalósítása azt igazolta, hogy szakmai célkitűzéseinket a gyakorlatban eredményesen tudjuk megvalósítani.