Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr Téri Tagintézmény

Intézmény adatai

  • Cím: Nyíregyháza, Benczúr Gyula tér 20.

  • Intézményvezető: Rácz Anikó

  • Telefonszám: +36/42-512-943

  • Email: benczurteriovi@gmail.com

  • Weboldal:

Bemutatkozás

A Benczúr téri óvoda épülete eredetileg 1907-ben Pisszer János tervezése alapján épült, Jármy család tulajdona volt. 1953 óta óvodaként működik. Helyileg a város szívében, a Jósa András Múzeum szomszédságában található, a kulturális negyedbe belesimulva. Patinás épület, egyedi színfoltja városunknak, könnyen megközelíthető.

4 csoportszobával, a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel és tornaszobával rendelkezik. A csoportszobák alapterülete kicsi, galériák kialakításával igyekeztünk a belső teret megnövelni, a zsúfoltságot csökkenteni.

Óvodapedagógusaink jól képzettek, kellő tapasztalattal rendelkeznek.

Óvodánk udvara lombos fákkal, örökzöld növényekkel díszített. Az ott található játékok minden évszakban jól szolgálják gyermekeink mozgásigényének kielégítését, az örömteli udvari játékot.

Nevelőmunkánkat a Komplex Prevenciós Program alapján végezzük. Célunk az egészséges, harmonikus személyiségfejlesztés. A nevelés minden területén változatos tevékenységi formák biztosításával, tudatos környezetalakítással, a szabad mozgástevékenység, a természetes mozgáskedv és mozgásigény kielégítésével. A gyermekek alapvető tevékenységére a játékra helyezzük a hangsúlyt, érzelmi biztonságot nyújtó légkörben, a gyermekek egyéni képességeinek figyelembe vételével.

2015-től sikeresen pályáztunk a Zöld Óvoda címre. Mivel belvárosi óvoda vagyunk, ezért minden alkalmat igyekszünk megragadni, hogy gyermekeinket minél közelebb vigyük a természethez, felhívjuk figyelmüket annak megóvására.